Oekraïne herovert 30 plaatsen in Charkov, Rusland stuurt troepen

ANP Producties | Bron: ANP
Kiev

In zijn dagelijkse videoboodschap kondigde de Oekraïense president Volodimir Zelenski vrijdag aan dat het Oekraïense leger dertig plaatsen in de oostelijke Charkov-regio heeft heroverd op de Russen. Een dag eerder had Oekraïne al gemeld twintig plaatsen te hebben heroverd.

"We veroveren geleidelijk aan nieuwe plaatsen. We brengen de Oekraïense vlag terug en beschermen onze burgers overal", zei Zelenski. Hij riep Oekraïners op criminele daden die door bezetters zijn gepleegd te melden.

Op Russische staatsmedia zijn beelden te zien van militaire voertuigen die richting de regio trekken. Op de voertuigen is de letter "Z" te zien, het symbool van de Russische invasie.

Volgens een Russische afgevaardigde wordt er hevig gestreden rond de stad Balaklia. Oekraïne zei donderdag die stad heroverd te hebben. "We hebben geen controle in Balaklia", zei de Russische afgevaardigde. "We doen pogingen de Oekraïense troepen te verdrijven, maar er zijn felle gevechten en onze troepen worden teruggedreven." Russische reservisten zijn naar de stad gestuurd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.