Volendam bewijst zichzelf een slechte dienst een gunt Go Ahead de eerste overwinning

Oliver Edvardsen (links) en Enric Llansana kunnen namens Go Ahead Gaetano Oristanio niet aan banden leggen.© Foto ANP

Richard Walraven
Volendam

FC Volendam heeft zichzelf tegen Go Ahead een slechte dienst bewezen. Tegen het nog puntloze Go Ahead was Volendam de betere ploeg maar kreeg het drie keer een doelpunt uit een hoekschop tegen: 2-3.

Lees ook: FC Volendam moet volwassen worden. Als de tegenstander drie keer uit een hoekschop scoort, klopt er iets niet

Volendam - met Oristanio als aanjager - kwam wervelend uit de startblokken, maar verzuimde te scoren. Mühren (twee keer) en Oristanio misten van dichtbij, terwijl Go Ahead-doelman De Lange excelleerde op een afstandsschot van de Volendamse Italiaan richting bovenhoek. Go Ahead sprong een stuk beter met de kansen om. Adekanye schoot met scherp na slap uitverdedigen van Benamar: 0-1.

Volendam liet zich echter niet van de wijs brengen. Met een prachtig geplaatst schot tekende Carel Eiting niet alleen voor de gelijkmaker, maar ook voor het duizendste Volendam-doelpunt in de eredivisie. Go Ahead ontsnapte vervolgens toen Mühren werd vastgehouden door Bakker, maar arbiter Martens er geen strafschop in zag.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht. Go Ahead was echter de meest fortuinlijke. Bas Kuipers gaf - toen Volendam opnieuw na een corner de bal niet kon wegwerken - het laatste tikje. En in de slotfase was het opnieuw raak uit een corner en weer Kuipers was de maker. Ditmaal kon de Go Ahead-aanvoerder bij de tweede paal met een halve omhaal scoren. De tegentreffer van Robert Mühren diep in blessuretijd viel te laat om de spanning terug te brengen.

Scoreverloop: 23. Adekanye 0-1, 32. Eiting 1-1, 77. Kuipers 1-2, 82. Kuipers 1-3, 90+5. Mühren 2-3.

FC Volendam: Stankovic; Plat, Mbuyamba, Benamar (59. W. Ould-Chikh), Murkin; Mirani, Oristanio (74. El Kadiri), Eiting; Van Mieghem (69. Veerman), Mühren, B. Ould-Chikh.

Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Idzes, Bakker (46. Amofa), Kuipers; Linthorst, Llansana (14. Sow), Rommens, Edvardsen (87. Mattiello); Adekanye (69. Willumsson), Lidberg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen