Crowdfundactie om Donny van Iperen te ondersteunen bij revalidatie. Streefbedrag een ton

Donny van Iperen in actie voor Telstar© Archieffoto

Ruud Ramler
Sint Pancras

De familie van Donny van Iperen is een crowdfundactie gestart om zijn revalidatie te bekostigen. Er is inmiddels bijna achtduizend euro opgehaald. Het streefbedrag is een ton.

De voetballer die onder meer voor AZ en Telstar uitkwam, raakte begin vorige maand zwaar geblesseerd na een ongelukkige botsing in een wedstrijd met zijn club Zimbru in de Moldavische competitie. De speler uit Sint Pancras die onder meer met een bewustzijnsstoornis kampt, wordt inmiddels in Rotterdam behandeld.

De afgelopen weken moest zijn familie hoop putten uit een knipoog of knijpbeweging als enige vorm van communicatie. Later antwoordde hij zelf met ’yes’ op een vraag van de verpleging. Het is een eerste stap naar een volgende fase in de loodzware en lange revalidatie.

Lees ook: Eén woordje in het Engels, daarna ’ik heb hoofdpijn’. Het is voor de familie van Donny van Iperen een godsgeschenk

Dat is ook een kostbaar traject voor de speler die volgens zijn familie niet rijk geworden is van zijn sport. ,,Wij weten nog niet precies wat er allemaal op ons af zal komen. Maar weten wel dat we Donny het maximale willen bieden, om hem zo veel als mogelijk terug te brengen. Behandelingen die hij eventueel kan ondergaan, in zowel binnen- als buitenland, worden niet allemaal vergoed. Aanpassingen en hulpmiddelen zijn erg duur.’’

Vandaar de crowdfundactie. Doneren kan via https://gofund.me/f1bd0563

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen