Oekraïne claimt herovering 20 plaatsen in regio Charkov

ANP Producties | Bron: ANP
Kiev

Het Oekraïense leger zegt flinke terreinwinst te hebben geboekt in de strijd tegen de Russische bezetter. In de oostelijke regio Charkov zouden meer dan twintig dorpen en steden zijn heroverd en ook in het zuiden van het land zijn successen behaald. In totaal is er volgens de militaire leiding meer dan zevenhonderd vierkante kilometer op de Russen teruggewonnen, meldt het Oekraïense persbureau Interfax.

Russische troepen lieten eerder weten dat ze vrouwen en kinderen evacueren uit de stad Koepjansk, een belangrijk transportknooppunt in de regio Charkov. "We zien ons gedwongen de bevolking, in ieder geval vrouwen en kinderen, in veiligheid te brengen, omdat de stad wordt blootgesteld aan raketaanvallen door Oekraïense militaire eenheden", zei het hoofd van de door Rusland aangestelde militaire regering, Vitali Gantsjev, volgens staatspersbureau TASS.

Koepjansk ligt op het kruispunt van verschillende spoorlijnen en hoofdwegen. Het wordt als strategisch belangrijk beschouwd omdat het op de aanvoerroute ligt voor Russische troepen die naar de Donbas-regio marcheren.

Volgens Russische oorlogscorrespondenten is het Oekraïense leger ongeveer 20 kilometer opgeschoten in door Rusland bezet gebied nabij de plaats Balaklia, ongeveer 60 kilometer van Koepjansk.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.