Politie zoekt nieuwe informatie over aanrijding Dani bij station Beverwijk

Over de precieze oorzaak van de aanrijding waarbij Dani van Son gewond raakte, bestaat ook ruim drie weken na het ongeval nog onduidelijkheid.© archieffoto

Carlo Nijveen
Beverwijk

De politie onderzoekt of vervoersbedrijf Connexxion belangrijke informatie kan verschaffen over het verkeersongeval bij het Beverwijkse trein- en busstation waarbij de jonge fietser Dani van Son vorige maand ernstig gewond raakte.

Speurders die doende zijn helderheid over de precieze oorzaak van het ongeluk te krijgen, hebben volgens een politiewoordvoerder contact gelegd met Connexxion. Mogelijk werpt dat nieuw licht op de heftige aanrijding.

Schedelbasisfractuur

Dani (19) werd op dinsdag 16 augustus vlakbij het station aangereden door een bus. Hij liep daarbij een schedelbasisfractuur en een flinke hersenschudding op. De politie ziet het incident vooralsnog als een ongeval. Maar Dani’s ouders lieten al kort na het incident weten dat zij vermoeden dat de aanrijding - indirect - het gevolg is van pestgedrag. De tiener zou het kort voor de aanrijding aan de stok hebben gekregen met een groepje andere jongeren.

Een woordvoerder van Connexxion zei vorige week in deze krant dat Dani vlak voordat hij door de bus werd aangereden inderdaad achterna werd gezeten - door zeker één jongen. Hij stelde daarover contact te hebben gehad met een vestigingsmanager van het vervoersbedrijf.

Lees ook: Dani (19) heeft schedelbasisfractuur na aanrijding met lijnbus. Zijn ouders weten het zeker: ’Dit is het gevolg van pestgedrag’

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen