Speelgoed- en kinderkledingbank voortgezet in ander pand Wormerveer

© Illustratie Speelgoedbank

Frans van den Berg
Wormerveer

De Zaanse speelgoed- en kinderkledingbank is verhuisd van het Menebapand naar de Wandelweg 196 in Wormerveer. Daarmee is de instelling op de valreep gered.

Joyce Jansen begon bijna drie jaar geleden de kinderkledingbank Wormerveer, waar mensen kleding kunnen brengen en gratis ophalen. In 2021 kon ze verhuizen naar de leegstaande fabriek van Meneba in Wormerveer. Maar dat was antikraak, omdat een deel wordt gesloopt en een deel omgebouwd tot appartementen. Die planvorming ging sneller dan ze dacht en eigenlijk had ze dit voorjaar al moeten vertrekken. Alleen lukte het lange tijd niet om een ander onderkomen te vinden, waarmee een einde van de bank dreigde. Maar op de valreep werd met steun van de gemeente een pand aan de Wandelweg aangeboden, waar ook de chillplex voor jongeren, Next Step en Next Level, in kan en Jemi Square Dansstudio.

De afgelopen weken zijn de spullen verhuisd en is de ruimte ingericht. Sinds afgelopen maandag is de beurs sinds lange tijd weer open. Met een verwijsbrief krijgen gezinnen een beperkt aantal spullen mee. In het pand is tevens een menstruatie-uitgiftepunt van de stichting Armoedefonds, waar vrouwen gratis zaken als maandverband kunnen meenemen.

De speelgoed- en kinderkledingbank is in het vervolg iedere maandag van 15 tot 17 uur open, op woensdag van 13:30 tot 15:30 uur en op vrijdag van 15 tot 17 uur. Op 11 september is er een open dag van alle organisaties in het pand (van 10:30 uur tot 15:30 uur).

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.