Busje met kermisattractie brandt volledig uit op A9: kilometerslange file tussen Beverwijk-Oost en Rottepolderplein

© Michel van Bergen

Internetredactie
Spaarndam

Een busje met kermisattractie is dinsdagmiddag volledig uitgebrand op de A9 bij Spaarndam. De weg richting Amstelveen was urenlang afgesloten. Door de brand ontstond een file van zo’n 8 kilometer tussen de Wijkertunnel en het knooppunt Rottepolderplein. De weg werd om 15.00 uur weer vrijgegeven.

De bestuurder zette zijn wagen rond 11.45 uur langs de snelweg. Bij het openen van de motorkap sloegen de vlammen uit het busje. Binnen korte tijd stond het hele voertuig in brand.

(Tekst gaat door onder de foto’s)

© Michel van Bergen

Het vuur sloeg over naar de kermisattractie achter het busje. De brandweer wist beide voertuigen in eerste instantie te blussen. Maar toen het busje op de bergingswagen stond, vloog de attractie opnieuw in brand. De brandweer haalde de deur van de attractie eruit om bij het vuur te komen. Van zowel de bus als de attractie bleef na de brand weinig over.

(Tekst gaat door onder video)

Eigenaar aangeslagen

De kermisattractie bestond uit een doel met een bewegende ’keeper’ waar je met een voetbal in moest schieten. De brandweer redde nog wel een tentje uit de aanhanger, maar de eigenaar zag zijn bedrijf in vlammen opgaan. Aangeslagen stond hij langs de kant van de weg.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Michel van Bergen

Het vuur zorgde voor grote zwarte rookwolken die over de snelweg trokken. De weg was afgesloten voor al het verkeer richting Amstelveen. Hierdoor ontstond een kilometerslange file tot aan de Wijkertunnel, met een vertraging van bijna een uur.

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen