Het regent regentonnen. ’Huur’-regentonnen al snel vergeven

Ronneke van der Genugten
Hoorn

De actie voor gratis regentonnen, of een kleine tegemoetkoming voor de aanschaf voor een regenton, blijkt een ongekend succes in Hoorn. Nipt nadat de actie ’Het regent regentonnen’ bekend werd gemaakt, waren de regentonnen voor huurders van Intermaris al vergeven.

Woningeigenaren en huurders van Intermaris konden via de actie ‘Het regent regentonnen’ een gratis regenton aanvragen. Voor een mooie stad, Intratuin Hoorn, de Waalhandjes en Intermaris stelden hiervoor 200 regentonnen beschikbaar. Honderd voor huurders, honderd voor eigenwoningbezitters.

Woningeigenaren kunnen 50 euro korting ontvangen bij aankoop van een regenton. Huurders van Intermaris konden zelfs een gratis regenton in bruikleen aanvragen. De aanvraag voor een regenton in bruikleen liep storm: al enkele uren nadat de actie werd gelanceerd, waren de 100 exemplaren al snel vergeven. Wat de status is van de honderd exemplaren, bedoeld voor huiseigenaren die na 1 juni van dit jaar een regenton hebben aangeschaft, is bij het plaatsen van dit bericht niet bekend. Wel geldt de regel: Wie het eerst komt, die het eerst maalt’.

De actie is vooral bedoeld om mensen bewust te maken van waterverspilling. Hemelwater, opgevangen in een regenton, zorgt voor een enorme besparing van het kostbare drinkwater dat via de kraan huis-aan-huis wordt geleverd.

De voorwaarden van de actie en het invulformulier staan op www.vooreenmooiestad.nl/regenton

Lees ook: Met 200 extra regentonnen in Hoorn wordt er flink bespaard op kraanwater

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen