Zeilster Odile van Aanholt prolongeert samen met Annette Duets wereldtitel zeilen in Canada

© Archieffoto

ANP
HALIFAX

De in Naarden woonachtige zeilster Odile van Aanholt heeft samen met Annette Duetz in Canada hun wereldtitel geprolongeerd in de 49erFX. Eind vorig jaar veroverde Van Aanholt in Oman de wereldtitel met Elise de Ruijter in de skiffboot.

Van Aanholt (24) en Duetz (29) besloten begin dit jaar samen in de boot te stappen. Het leverde ze in St. Margarets Bay in Halifax, aan de Canadese oostkust direct de wereldtitel op. De Nederlandse zeilsters stelden het goud veilig in de medalrace, waarin ze als derde finishten. Hun Zweedse concurrentes eindigden achteraan.

„Er staan hier twee hele blije wereldkampioenen met de Nederlandse vlag. Het was nog spannend”, zei Van Aanholt. „We hadden geen geweldige race vanmorgen, dus er waren weinig punten tussen ons en de Zweden. We moesten de laatste medalrace echt nog ons best doen. Dat is gelukt, we hebben een hele goede race gevaren en we zijn supertrots. We zijn ontzettend blij en hebben veel zin in de toekomst.”

Duetz pakte eerder twee wereldtitels in de 49erFX met Annemiek Bekkering, in 2018 en 2019. Op de Spelen van vorig jaar in Japan pakten ze brons. Enkele maanden later besloot Bekkering haar topsportcarrière te beëindigen. Duetz hoopt over twee jaar in Parijs voor de derde keer mee te doen aan de Olympische Spelen. Met drie wereldtitels is ze nu de succesvolste zeilster in de 49erFX.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen