Krassen op auto’s geven kater na Zomerpop Festival

Een flinke kras op de auto van een gedupeerde bewoner aan De Lijster in Spanbroek.© Foto Mediahuis/Co Schipper

Co Schipper
Spanbroek

Dat de Lijster in Spanbroek een hele fijne en rustige straat is om te wonen, staat buiten kijf volgens de bewoners. Maar wat er zaterdag- op zondagnacht gebeurde in de straat, geeft zeker zes bewoners het gevoel van een kater na een hele mooie avond bij Zomerpop.

Verschillende auto’s werden deze nacht bekrast. Sebastiaan Vriend woont aan de Lijster en is een van de gedupeerden van dit vandalisme. „Waarom iemand zoiets doet, is mij een volstrekt raadsel”, meldt hij gedesillusioneerd. Hij vraagt zich samen met zijn lotgenoten af wat iemand bezielt om een groep mensen zo op kosten te jagen.

Kosten

Natuurlijk is Vriend verzekerd, maar uiteindelijk zal hij zelf een deel van de schade op moeten hoesten. „Ik begin al met 250 euro eigen risico en mijn schadevrije jaren worden teruggebracht van 21 naar 16 jaar. Tel maar uit je verlies.”

Aangifte

Alle betrokkenen hebben aangifte gedaan van vernieling, maar vooralsnog tast de politie nog volledig in het duister. Niemand in de buurt heeft ook maar iets gemerkt van de praktijken tijdens die bewuste nacht, volgens Vriend.

Dronken

De gedupeerde auto-eigenaar gaat ervan uit dat de schade aangericht is door dronken bezoekers van het Zomerpop Festival. „Dat kan ik uiteraard niet hard maken, maar het is het meest logische scenario. Maar, het zou ook zomaar iemand kunnen zijn die er gewoon lol in heeft om zoiets te doen”, aldus Vriend.

Incident

Het is het tweede incident in de rustige straat. Twee weken eerder werd er door een groepje mensen de paal van een verkeersbord met een slijptol doorgeslepen en het verkeersbord meegenomen.

De bewoners hopen dat het bij een incident blijft en koesteren de hoop dat er toch iemand is die iets heeft gezien van het vandalisme dat afgelopen weekend plaatsvond.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.