Sprinter Bol boekt in Groot-Brittannië eerste ritzege dit jaar

© Archieffoto EPA

ANP
DUNS

Wielrenner Cees Bol heeft zijn eerste overwinning van dit seizoen binnen. De in Zaandam geboren sprinter won de tweede etappe in de Ronde van Groot-Brittannië. Bol (27) drukte in de Schotse stad Duns zijn voorwiel net iets eerder over de streep dan de Brit Jake Stewart, al moest de jury wel de fotofinish bestuderen om een winnaar te kunnen aanwijzen.

„Jake en ik wisten na de finish allebei niet wie gewonnen had”, erkende de in Alkmaar woonachtige Bol, die daarom net als de Brit niet durfde te juichen. Stewart was na een etappe door Schotland over ruim 175 kilometer de sprint aangegaan. Bol slaagde er in de laatste meters in naast de Brit te komen en hij duwde zijn voorwiel net iets eerder over de finishlijn. „Het verschil was miniem, maar wel genoeg.”

De laatste zege van de DSM-sprinter dateert van bijna anderhalf jaar geleden. Bol won toen een etappe in Parijs-Nice.

De Nieuw-Zeelander Corbin Strong, zondag winnaar van de eerste etappe in Groot-Brittannië, eindigde in Duns in de rode leiderstrui als derde en blijft het algemeen klassement aanvoeren. De Ronde van Groot-Brittannië bestaat uit acht etappes en eindigt zondag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen