Pepperspray en stroomstootwapen deren overlastgevende man uit Naarden niet, bijtende politihond wel

Internetredactie
Bussum

Een 29-jarige man uit Naarden die voor overlast zorgde op de Brinklaan in Bussum is vrijdag met moeite aangehouden, meldt de politie maandagmiddag. Pepperspray en een stroomstootwapen hadden weinig effect op de man die zich pas gewonnen gaf na een beet van een politiehond.

De politie kreeg rond 17 uur melding van een verward persoon die voor overlast zorgde. Agenten boden de man na een gesprek, waarin de man aangaf drugs te hebben gebruikt en persoonlijke problemen te hebben, hulp aan.

Vervolgens ging de man ervandoor en ging hij volgens de politie door het lint. Hij liep over meerdere auto’s heen waardoor schade aan de voertuigen ontstond. Ook ging hij bij mensen in de auto zitten.

Na meerdere waarschuwingen van agenten die de man wilden stoppen werd het stroomstootwapen ingezet. Dit had weinig impact en de man trok zelf de pijltjes van het stroomstootwapen uit zijn lichaam. Toen moest pepperspray de klus maar klaren. Maar ook dit had weinig effect. Vervolgens werd de politiehond ingezet. ’Na een korte beet liet de man zich uiteindelijk aanhouden’, laat de politie weten.

De man is na behandeling door medisch personeel diezelfde avond ingesloten. Na verhoor over de vernieling is hij weer vrijgelaten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt en er is een zorgmelding gemaakt.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen