Twee bestelbussen gaan kort na elkaar in vlammen op. Politie onderzoekt of er verband is tussen autobranden Schagen

De verwoestende brand aan de Beukenlaan© Archieffoto GLOCALmedia

Casper Duin
Schagen

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee recente autobranden in Schagen.

In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 augustus brandden aan de Beukenlaan een auto en een bestelbus grotendeels uit. De gehele cabine en het motorcompartiment van de bestelbus en het achterdeel en interieur van de personenauto werden door de brand totaal verwoest.

De politie gaat hier uit van brandstichting en startte daarop een onderzoek naar onder meer camerabeelden en belastend materiaal. ,,We doen onderzoek. Denk aan buurtonderzoek en forensisch onderzoek’’, meldt politiewoordvoerster Mascha Koning. ,,Of er een verband is tussen de branden wordt ook meegenomen in het onderzoek’’, doelt ze desgevraagd op een eerdere autobrand aan de Rozenlaan.

Daar ging in de nacht van 2 op 3 augustus eveneens een bedrijfsbus in vlammen op. Voorafgaand aan de brand zouden buurtbewoners twee knallen hebben gehoord. Ook hier sluit de politie brandstichting niet uit. ,,Het onderzoek naar de brandstichting op de Rozenlaan loopt nog.’’ Of de brand mogelijk een gerichte actie was, daarover houdt de woordvoerster zich op de vlakte. ,,In z’n algemeenheid kan ik daar nog over zeggen dat brandstichters vaak handelen vanuit een relationeel of zakelijk conflict.’’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.