Medemblikse straten versierd voor harddraverij

Dik Appel en zijn buren maken decoraties gereed voor de Harddraverij.© Foto Jaap van der Pijll

Joyce Beuken
Medemblik

Wie denkt dat de Medemblikse harddraverij enkel om paarden draait, zit er flink naast. Bewoners van een groeiend aantal straten stropen eind augustus al de mouwen op om hun buurtje bont versierd te hebben voor het weekend van de harddraverij.

Dik Appel, bewoner van de Oostersingel, treft woensdag 31 augustus de eerste voorbereidingen. „We zijn vandaag weer gestart met een clubje van een man of acht.” Dit jaar is het officiële thema voor versierde straten Woodstock. Toch steken Appel en zijn buren meer tijd en energie in de ’gewone’ versiering. „Onze straat is maar liefst 400 meter lang. We zijn al ontzettend veel tijd kwijt aan het aanbrengen van versiering in de basis. We zorgen wel dat het thema op verschillende manieren terug is te zien.”

Appel doet al zo’n 12 jaar mee met het versieren. „We zijn 15 jaar geleden in Medemblik komen wonen. De harddraverij en dit soort activiteiten eromheen hebben ons geholpen kennis te maken in de omgeving. Hierdoor leer je elkaar wel kennen in zo’n lange straat. Ook de Harddraverij kijken we samen met andere buren vanaf een vaste plek.”

Op donderdag 15 september worden de deelnemende straten gejureerd, waarna op 16 september een prijsuitreiking volgt.

Lees ook: Harddraverijvereniging Prins Hendrik eert oprichter Sip Lim de Vries

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen