Vrienden hopen op steun van bank voor Marinemuseum, rekeninghouders kunnen stemmen

De nieuwe schatkamer van het Marinemuseum toont pronkstukken uit de rijke historie van de zeemacht.© Foto Marinemuseum

Van onze verslaggever
Den Helder

Met giften ondersteunen de Vrienden van het Marinemuseum het maritieme museum in Den Helder. Ook dit jaar hoopt de club dat de Rabobank een duit in het zakje doet.

„We hebben al een aantal jaren succes met de Club Support Campagne van de bank”, legt penningmeester Hennie van Wilgenburg van de vriendenstichting uit. Dankzij de financiële steun uit onder meer de bankactie heeft het Marinemuseum kostbare schilderijen en andere historische attributen verkregen.

De landelijk actie heeft ook in de Noordkop heel wat deelnemers. Van Wilgenbrug: „Rabo rekeninghouders kunnen vanaf 5 september tot 22 september hun stem uitbrengen met de Rabo-App of via Rabo online. Belangrijk voor onze stichting is dat ook familieleden, kennissen en vrienden geattendeerd worden om hun stem uit te brengen op de Vrienden van het Marinemuseum.”

Aankopen

Naar rato van het aantal stemmen verdeelt de bank een bedrag dat ten goede komt aan regionale clubs. „Elke stem zorgt er dus voor dat het ontvangen bedrag bestemd wordt voor het aankopen van maritieme kunstvoorwerpen door het museum”, licht de oud-marineofficier toe.

De 83-jarige Julianadorper is aan zijn laatste jaar als bestuurslid bezig: „Ik vind dat een jonger persoon nu aan de beurt mag komen. En het mag uiteraard ook een vrouw worden.” De vacature wordt geplaatst in het komende blad van de Vriendenclub.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.