FC Volendam komt niet tot scoren en legt het na rust af tegen Sparta

Gideon Smit
Rotterdam

Voor de eerste maal deze competitie heeft FC Volendam niet weten te scoren. In de vijfde wedstrijd van het seizoen ging de formatie van Wim Jonk met 4-0 onderuit tegen Sparta.

Dat Volendam niet tot scoren kwam, mag een wonder heten. Op Het Kasteel kreeg de ploeg daar - zeker in de eerste helft - de mogelijkheden toe maar met name Henk Veerman kreeg de bal niet achter doelman Nick Olij.

De Rotterdammers kwamen na een kwartier op voorsprong nadat Olij een zwak schot van El Kadiri pareerde en Victor van Crooij met een verre uittrap vrij voor doelman Filip Stankovic zette: 1-0. Dat was het slotstuk van een enerverende openingsfase waarin beide doelmannen zich konden onderscheiden.

Het dichtst bij een Volendams doelpunt was Robert Mühren die - vrijwel op de doellijn staande - de bal niet over de lijn wist te drukken.

In de tweede helft toonde de thuisploeg zich veel slagvaardiger. Toen na driekwart wedstrijd Lauritsen met twee treffers de stand na 3-0 tilde, kon FC Volendam niets anders dan zich gewonnen geven.

Lees ook: Alleen Mike Eerdhuijzen kan na Sparta-Volendam met een glimlach de kermis op

Sparta Rotterdam-FC Volendam 4-0. 14. Van Crooij 1-0, 68. Lauritsen 2-0, 72. Lauritsen 3-0, 85. Mijnans 4-0.

Sparta: Olij; Sambo, Vriends, Eerdhuijzen (76. Ausassar), Pinto; De Guzman (73. Van Mullem), Verschueren (65. Mijnans), Kitolano; Namli (65. Saito), Lauritsen, Van Crooij.

FC Volendam: Stankovic; Douiri (46. W. Ould-Chikh), Plat, Mirani, Murkin; Benamar, Eiting (87. Nazih), Mühren (60. Oristanio); Van Mieghem (60. B.Ould-Chikh), Veerman, El Kadiri (79. Zeefuik).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen