Met hun felroze blousjes vallen ze extra op tussen de deels in klederdracht gehulde bezoekers. Stichting Volksvermaak Wadway winnaar van de Westfrieslandprijs

De Westfrieslandprijs is voor de stichting Volksvermaak Wadway.© Foto Mediahuis

Judit de Redelijkheid
Berkhout

Met de zojuist in ontvangst genomen cheque en oorkonde in hun handen, draaien John Tool en Monique Besseling het publiek lachend de rug toe. Even de achterkant van hun ’werkshirts’ showen. Volksvermaak Wadway, staat er in witte letters geschreven. Aan die stichting heeft het Westfries Genootschap dit jaar de Westfrieslandprijs toegekend.

Tussen de bezoekers in traditionele klederdracht, vallen zij nog eens extra op. In felroze blousjes hebben twee afgevaardigden van stichting Volksvermaak zaterdagochtend plaatsgenomen in de Berkhouter kerk. Daar zijn ze eregast tijdens de algemene ledenvergadering van het Westfries Genootschap, waarmee de jaarlijkse Westfriezendag wordt afgetrapt. Als voorzitter Jan Smit de leden heeft welkom geheten en Michael van Beek namens de Historische Kring Berckhout-Bobel Dyk een woordje gedaan heeft, volgt de uitreiking van de Westfrieslandprijs.

(Tekst gaat door onder de foto)

John Tool en Monique Besseling showen de achterkant van hun ’werkshirts’.© Foto Mediahuis

Smit legt uit waarom die eer dit keer stichting Volksvermaak Wadway te beurt valt. Hij wijst op de vele activiteiten die er jaarlijks in het dorp georganiseerd worden, zoals het ’beroemde’ ringsteken met trekkers. Ook roemt hij de grote rol die de stichting gespeeld heeft bij de viering van het duizendjarig bestaan van Wadway. ’Schitterende woorden’, noemen John Tool en Monique Besseling het. Met een brede lach nemen de twee bestuursleden die in het zonnetje gezet zijn dan ook de oorkonde en bijbehorende cheque in ontvangst.

Lees ook: Kermis met tractorwedstrijden: waarin klein Wadway groot kan zijn

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen