Extinction Rebellion protesteert bij route naar circuit Zandvoort

ANP Producties | Bron: ANP
Zandvoort

Enkele tientallen klimaatactivisten van Extinction Rebellion demonstreren langs één van de looproutes naar het circuit van Zandvoort tegen de Formule 1-competitie die er wordt gehouden. De betogers hebben zich verzameld op een duin langs de Burgemeester van Alphenstraat, waar racebezoekers vanaf het treinstation naar het circuit langslopen.

Op de duin maken de betogers lawaai en liggen ze enige tijd op de grond om te doen alsof ze dood zijn. "Daarmee beelden we onze toekomst uit", aldus een van de deelnemers. De groep is vanaf Haarlem naar Zandvoort gefietst als onderdeel van de actie. Enkelen hebben protestborden mee met leuzen als "Slechte formule voor deze tijd klimaatcrisis".

De groep is onder meer tegen het feit dat het circuit naast het Natura-2000 duingebied Kennemerland-Zuid ligt en tegen de geluidsoverlast die de racewagens veroorzaken. De activisten verwijzen ook naar Formule 1-coureur Sebastian Vettel, die stopt na dit seizoen. Vettel spreekt zich regelmatig uit voor bescherming van het milieu.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.