Tennisser Brouwer verliest op US Open in vier sets van Musetti

Gijs Brouwer.© AFP

ANP
NEW YORK

Tennisser Gijs Brouwer is er op de US Open niet in geslaagd de derde ronde te bereiken.

De debutant uit Venhuizen, die nog wel de openingsset naar zich toetrok, moest in vier sets zijn meerdere erkennen in de Italiaan Lorenzo Musetti. Het werd 6-7 (1) 6-3 6-4 6-2 voor de nummer 26 van de plaatsingslijst.

De 26-jarige Brouwer, de mondiale nummer 181, stond voor het eerst in het hoofdtoernooi van een grandslamtoernooi. Hij won in New York drie kwalificatiewedstrijden en verraste in de openingsronde met een zege op de Fransman Adrian Mannarino.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Brouwer heeft in New York 120.000 euro verdiend, terwijl hij voor dit toernooi in totaal 'pas' 167.000 euro bij elkaar had geslagen. Normaal gesproken komt de Nederlander uit op de challengertoernooien, het niveau onder de ATP-toernooien.

Alle Nederlandse tennissers op de US Open zijn nu uitgeschakeld in het enkelspel. Tim van Rijthoven en Botic van de Zandschulp haalden ook de tweede ronde, Tallon Griekspoor en Arantxa Rus kwamen niet voorbij de eerste ronde.

Lees ook: De knop is om bij Gijs Brouwer: hij twijfelt niet meer aan zichzelf [video]

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen