Jan Buma, schoolmeester, scheidsrechter en voorzitter, overleden (1944-2022). Succes is zijn stem kwijt, Hippolytushoef verliest cultuurbewaker

Ruud Ramler
Hippolytushoef

Het sportpark aan de Belterlaan in Hippolytushoef is zijn stem kwijt. Maar Jan Buma was veel meer dan alleen de spreekstalmeester bij de thuiswedstrijden van Succes. Het dorp in zijn algemeenheid verliest een enthousiaste aanjager en bewaker van de eigen cultuur.

Hij stond altijd klaar voor zijn vrienden van de media. Als er bij Succes geen opstellingen voor handen waren kregen we van Jan Buma zijn, handgeschreven, exemplaar met namen en rugnummers. Ook voor andere informatie die halverwege niet aan de koffietafel van het bestuur kon worden gedeeld was deze loyale en zeer betrokken clubman het aanspreekpunt.

Het afgelopen seizoen, waarin Succes net de boot naar de derde klasse miste, was naar nu blijkt de afscheidstournee van de Wieringer met een groot blauw zwart hart. Een verbinder voor het bestuur, vraagbaak voor anderen. Een schoolmeester die in 1967 uit Friesland naar obs Alvitlo kwam. Scheidsrechter werd bij Succes, later eerst voorzitter van de jeugd was en daarna acht jaar inspirerend leiding gaf aan het hoofdbestuur.

Ook toen hij zich vervolgens terugtrok uit het kader bleef Jan Buma een dagelijkse bezoeker van het complex aan de Belterlaan. Dat hem fysiek moet missen maar waar zijn naam door het in 2019 opgerichte jeugdfonds tot in lengte der jaren in herinnering blijft.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.