Pak slaag voor angstig Volendam in Eindhoven

Hoewel Filip Stankovic ditmaal Guus Til van scoren weet te houden, moest de Volendam-doelman zeven keer vissen in Eindhoven.© Foto ANP/Maurice van Steen

Richard Walraven

Eindhoven FC Volendam heeft woensdagavond een pak slaag gekregen van PSV. De teller bleef uiteindelijk staan op 7-1.

Lees ook: De 10-0 uit 1998 spookt nog wel even door het hoofd van Damon Mirani, maar zo ver komt het niet voor Volendam bij PSV

Al na 21 seconden was het raak en was er in feite van een wedstrijd geen sprake meer. Simons haalde de trekker over. PSV werd geen strobreed in de weg gelegd door het afwachtende Volendam.

Dat de score pas in de loop van de eerste helft door twee goals van Gody Gakpo werd opgevoerd lag dan ook niet aan het verweer van Volendam, maar aan het gebrek aan doeltreffendheid van met name Guus Til, die weer eens in de basis mocht beginnen maar zich niet in positieve zin wist te onderscheiden.

Dat deed Filip Stankovic wel, maar anders dan tegen FC Twente was er voor de uitblinkende Volendam-doelman in Eindhoven geen redden aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat Henk Veerman vlak voor rust met een fraaie treffer de achterstand wat draaglijker maakte, was geen toeval. Volendam toonde in die fase wat meer lef en kwam prompt ook aan voetballen toe: 3-1. Volendam wist die goede fase na rust geen vervolg te geven. Nu duurde het anderhalve minuut voor Teze namens PSV scoorde. De 5-1 (Gakpo via de borst van Mirani nadat Daryl van Mieghem bij een corner stond te slapen) volgde al snel.

PSV gunde daarna Joey Veerman en Gody Gakpo een publiekswissel. Simons gaf Volendam uit een vlijmscherpe counter nog een keer het nakijken. Bakayoko deed hetzelfde. Memorabel puntje aan Volendam-zijde was het debuut van de 16-jarige jeugdinternational Imran Nazih, die twintig minuten voor tijd Carel Eiting mocht aflossen.

Scoreverloop: 1. Simons 1-0, 25. Gakpo 2-0, 39. Gakpo 3-0, 40. Veerman 3-1, 47. Teze 4-1, 50. Mirani (e.d.) 5-1, 67. Simons 6-1, 79. Bakayoko 7-1.

PSV: Benitez; Teze (55. Hoever), Branthwaite, Obispo (46. Ramalho), Max; Sangaré, Til, Veerman (55. Gutierrez); Bakayoko, Simons (68. Vertessen), Gakpo (62. Savio).

FC Volendam: Stankovic; Van Mieghem (59. El Kadiri), Plat (68. Douiri), Benamar, Mirani, James; Murkin, Mühren (68. W. Ould-Chikh), Eiting (68. Nazih); Veerman, B. Ould-Chikh.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen