Griekspoor baalt als een stekker: ’Slechtste wedstrijd ooit, niet eens in de buurt van een offday’

© AFP

Van onze verslaggever
New York

Het gezicht van Tallon Griekspoor stond dinsdag op onweer na zijn nederlaag tegen Federico Coria bij de US Open. Met 5-7, 4-6 en 3-6 ging Griekspoor in de openingsronde onderuit tegen de Argentijn. Zijn rugblessure wilde de 26-jarige Nieuw-Venneper niet als excuus aanvoeren. In een paar minuten brandde de tennisser zichzelf volledig af.

„Dit was mijn slechtste wedstrijd ooit. Daar is ook wel heel veel mee gezegd”, was hij in New York enorm zelfkritisch. „Ik heb de hele week al wat last van mijn rug. Op 3-2 in de eerste set schoot het erin. Maar dat betekent niet dat je zo’n niveau kan laten zien. Het is schandalig. Ik kom van ver en ik mag niet veel van mezelf verwachten, maar ik mag wel meer verwachten dan deze wedstrijd. Met een pijnstiller erin ging het wel.”

Coria is van nature geen speler die op hardcourt heel goed uit de voeten kan, maar de Argentijn rook zijn kansen en speelde het goed uit tegen Griekspoor.

„Ik heb telkens wel het gevoel gehad dat ik nog kon winnen, ook bij 5-3 in de derde set. Hij is geen geweldige hardcourtspeler, maar hij deed wel het juiste. Al help ik hem wel daarbij. Mijn servicepercentrage zat volgens mij onder de 40 procent (het bleek 52 procent, red.) Ik had het gevoel niet, geen enkel moment. Er was veel wind en de banen waren veel sneller dan de trainingsbanen. Dat is verre van ideaal.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de eerste set bleek al snel dat hij last had van zijn rug. Een pilletje aangereikt door fysiek trainer Bas van Bentum moest de pijn verhelpen, maar bood geen soelaas. Het is een hard gelag voor Griekspoor die dit jaar al meerdere keren werd gekweld door fysieke malheur. Eind juli kreeg het coronavirus hem hard te pakken, waardoor zijn Amerikaanse hardcourtseizoen grotendeels in het water viel.

Vorige week in Winston-Salem kwam het goede gevoel terug na een zege in het hoofdtoernooi en een nederlaag in een prima duel met Botic van de Zandschulp.

„Ik stond hier met een redelijk goed gevoel, ondanks dat ik weet dat ik niet te veel van mezelf mag verwachten, maar een performance als deze mag nooit. Ik hoop dat het is dat je dit weleens hebt. Als dit mijn standaard niveau wordt, heb ik een groot probleem. Dit kwam niet eens in de buurt van een offday. Dit was op papier gewoon een heel goede loting.”

Tim van Rijthoven en Botic van de Zandschulp komen woensdag in actie in de tweede ronde. Van Rijthoven stuit op de Noor Casper Ruud. Van de Zandschulp krijgt te maken met Corentin Moutet uit Frankrijk.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen