Minister Schouten trekt extra geld uit voor hulp werkzoekenden

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie) stelt 37,5 miljoen euro extra ter beschikking aan gemeenten voor de begeleiding van werkzoekenden naar werk. Het gaat om Europees geld. Eerder had de minister uit dat budget al 12,5 miljoen euro aan gemeenten beschikbaar gesteld.

De tientallen miljoenen worden toegevoegd aan het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het extra geld kunnen gemeenten gebruiken voor lopende trajecten van gemeenten om werkzoekenden naar werk te begeleiden, maar ook voor bemiddeling van werk van Oekraïense vluchtelingen.

"Gemeenten kunnen zo meer doen om mensen die nu nog langs de kant staan en graag willen werken een opstap te bieden naar een baan", zegt Schouten. "De huidige krappe arbeidsmarkt biedt volop kansen om ieders talent te benutten."

Activiteiten die gemeenten tot 1 oktober 2022 uitvoeren worden volledig uit het ESF gefinancierd. Daarna kunnen gemeenten een beroep doen op het nieuwe ESF+-programma, maar dan moeten gemeenten ook zelf financieel bijdragen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.