Auto gaat in vlammen op in parkeergarage Zandvoort; veel rook, één persoon naar ziekenhuis en woningen ontruimd

© Foto’s: NieuwsFoto.nl

Internetredactie
Zandvoort

Een auto is in de nacht van zaterdag op zondag in vlammen opgegaan in een parkeergarage aan het Darwinhof in Zandvoort. Een tweede auto raakte beschadigd. Bovenliggende woningen moesten worden ontruimd en één persoon is in verband met rookinhalatie naar het ziekenhuis gebracht.

De brand werd even voor 3.00 uur ontdekt. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Bij aankomst stond de auto in lichterlaaie; meer dan de brand blussen, kon de brandweer dan ook niet. De auto is total loss, een tweede auto raakte door de hitte beschadigd.

Meerdere woningen boven de parkeergarage moesten worden ontruimd vanwege de rookoverlast. De appartementen zijn na de bluswerkzaamheden door de brandweer gecontroleerd op de aanwezigheid van gevaarlijke hoeveelheden koolstofmonoxide (CO). Eén persoon is ter controle naar het ziekenhuis gebracht in verband met rookinhalatie.

(Tekst gaat verder onder de foto)

© Foto: NieuwsFoto.nl

De brandweer heeft een deel van de bedekking gesloopt. De constructie van de garage liep geen gevaar.

De politie heeft een deel van de garage met lint afgezet. Er zal sporenonderzoek worden verricht om de oorzaak van de brand te achterhalen. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

© Foto: NieuwsFoto.nl

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen