Derde aangifte tegen dansleraar in Hoorn: ’Ook over schreef op werkvloer in Alkmaar’

Tegen een dansleraar in Hoorn zijn tot nu toe drie zedenaangiftes gedaan.© Foto Marcel Rob/Beeldbewerking Mieke van Zuijlen

Henk Runhaar
Hoorn

Dansleraar Kurt F. in Hoorn zou ook over de schreef zijn gegaan als leidinggevende bij een verzekeraar in Alkmaar. Het slachtoffer hiervan deed deze week aangifte van aanranding.

Recent deden twee destijds minderjarige danseressen aangifte tegen F. Hij trainde en begeleidde hen bij wedstrijden die vallen onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB), aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF.

Lees ook: Aangiftes tegen dansleraar uit West-Friesland voor seksuele intimidatie van minderjarige meisjes

Ondanks de gezagsverhouding zou de man steeds meer fysiek contact hebben gezocht en kwam het bij het ene slachtoffer meerdere keren tot geslachtsgemeenschap en verrichtte hij bij de ander seksuele handelingen.

De vrouw die dinsdag aangifte deed van het kantoormisbruik las eind juli in het Noordhollands Dagblad over de eerste twee aangiftes en wist ze meteen dat het om dezelfde dader ging. Ze heeft zich ook gemeld bij Kim Koumans, landelijk klokkenluider over seksueel misbruik in de danswereld.

De politie bevestigt ook de derde aangifte. Het onderzoek loopt nog en de verdachte moet nog worden gehoord. Dansbond NADB beraadt zich op stappen tegen de dansleraar, die net als zijn echtgenote en broer lid is van de NADB-bondsraad.

Kurt F. laat via zijn advocaat weten dat hij niet op de hoogte is van een aangifte tegen hem en daarom niet kan ingaan op de beschuldigingen.

Lees ook: Vrouw doet aangifte tegen dansleraar na aanranding op kantoor: ’Vanuit een machtspositie, dat is hoe hij te werk gaat. Door mijn verhaal te doen, hoop ik dat meer slachtoffers zich melden’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.