Naamsverwarring alom, maar MC Auto Royal doet de deuren gastvrij open: ’Bij ons is niks veranderd’

Het echte autobedrijf M.C. Auto Royal in Grootebroek: ,,Hier zijn de deuren gewoon open en gaat het werk net als altijd door.”© foto Mediahuis

Martin Menger
Grootebroek

Het bedrijf J.J. Royal Auto in Grootebroek is failliet. Dit blijkt na een uitspraak door de rechtbank in Alkmaar.

De onderneming is opgericht als servicestation aan de Raadhuislaan in Grootebroek. Daarnaast ligt het autobedrijf M.C. Auto Royal. Dat neemt nu de failliete werkplaats over. Eerder al werden alle klanten via de website automatisch doorverwezen naar de site van M.C. Auto Royal. „Daarnaast lijken de namen erg op elkaar, dus dan is de verwarring inderdaad heel groot”, reageert Mo Shukur, de eigenaar van de autogarage. „Maar bij ons is gelukkig niets veranderd. Door de verwarring van de namen was het wel even hectisch.”

De Hoornse advocaat Marian Klaver is door de rechter aangewezen als de curator. Wat Mo Shukur betreft, wordt dat snel afgewikkeld, zodat de werkplaats weer snel volledig onderdeel wordt van zijn eigen onderneming. „We hebben het juist drukker dan ooit”, vertelt hij. „Ik werk al veertien jaar aan dit bedrijf op deze plek. Wanneer je kijkt naar onze handelsvoorraad, dan is een faillissement wel heel erg ver weg.”

(Tekst gaat door onder de foto)

De werkmaatschappij voor de werkplaats J.J. Auto Royal is niet meer in bedrijf. De werkplaats wel.© Foto Mediahuis

Overigens: in de handelsvoorraad van Mo bevindt zich ook een Auto Royal staan volgens de website nog 78 occasions in de handelsvoorraad, waaronder een exclusieve, knalrode Lamborghini Aventador (slechts 38.000 kilometer ) voor de prijs van 299,995 euro. „Eigenlijk is dat geen occasion”, lacht de eigenaar: „Die rij ik liever zelf.”

Auto Royal begon als een garagebedrijf op de hoek van de Raadhuislaan met de StedeBroecweg, waarna het stukje voor stukje groter werd. Zo werd ook een groot deel van het vroegere keukenbedrijf bij de onderneming betrokken. Hier is later ook voor het servicestation een plek gevonden. ,,Straks heet alles M.C. Auto Royal.”

De eigenaar van J.J. Auto Royal betreurt de gang van zaken.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen