’Dat VZV komend jaar Europees gaat spelen trok me heel erg aan’, Beverwijkse handbalster Pien van der Geest verruilt Volendam voor andere Noord-Hollandse eredivisionist

Pien van der Geest© Archieffoto

Robin Kaandorp

Handbalster Pien van der Geest speelt dit seizoen voor een nieuwe club. De Beverwijkse kwam afgelopen seizoen uit voor Volendam, maar verruilde die vereniging voor een andere Noord-Hollandse eredivisionist, VZV.

1 Hoe is je overstap tot stand gekomen?

„Dat is eigenlijk al vorig jaar besloten. De trainer van VZV, Rolf Schulte, heeft contact met mij gezocht. En het is aan het einde van afgelopen seizoen allemaal verder geregeld. Ook tussen de twee clubs. Eind juni heb ik definitief besloten om naar VZV te gaan. Ik heb er natuurlijk wel even over nagedacht en niet meteen ja gezegd, want het is toch weer een heel andere stap. Maar inmiddels ben ik heel blij met de keuze die ik heb gemaakt.”

2 Wat gaf de doorslag om de stap te zetten?

„Wat zeker meespeelde, is dat VZV komend jaar Europees speelt. Dat trok me heel erg aan. Daarnaast ben ik nog vrij jong en heb ik het gevoel dat ik hier nog heel erg kan groeien en veel kan leren. In de eerste plaats van Rolf, maar daarnaast ook van de andere trainers die hier bij de club rondlopen. Alles bij elkaar is het toch gewoon een stapje hoger dan Volendam. Met bovendien een grotere kans om elk jaar Europees te spelen. VZV is daarnaast een heel jong team, dat nog echt in opbouw is. Dat spreekt me ook erg aan.”

3 En hoe bevalt de nieuwe omgeving tot nu toe?

„Heel goed. Ik kende voordat ik hier kwam mijn teamgenoten nog niet persoonlijk. Ik kende wel veel speelsters, omdat ik vaak tegen hen gespeeld heb, ook in de jeugd. We zijn nu drie weken aan het trainen en ik moet zeggen: er hangt echt een supergoeie sfeer. De komende weken gaan erg intensief worden. Dan spelen we de Noord-Holland Cup tegen SEW, Volendam en VOC. Dat is tegen twee van mijn oude clubs. Dus dan kom ik veel bekenden en vriendinnen tegen. Daarna begint al snel de competitie en gaan we in oktober Europees spelen. Daar kijk ik heel erg naar uit.”

Paspoort

Naam:

Pien van der Geest

Leeftijd:

21 jaar

Sport:

Handbalster VZV

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.