’Fijn om terug te zijn. Het voelt alsof ik nooit ben weggeweest’. Willem Zeijlmans begint met Vrone als underdog aan Zuurkoolcup

Willem Zeijlmans.© Archieffoto

Robin Kaandorp

Willem Zeijlmans is na negen jaar weer terug als trainer van Vrone. Destijds verliet hij de club als periodekampioen in de derde klasse zondag. Nu maakt hij zijn rentree bij een selectie die in vijfde klasse zaterdag aan de competitie gaat beginnen.

1 Hoe is je terugkeer precies tot stand gekomen?

„In de winter ben ik gestopt bij mijn vorige club ZCFC. Daarna was het even stil, maar nadat duidelijk werd dat Jos Karel (vorige trainer Vrone) zou vertrekken en uiteindelijk voortijdig vertrok, ben ik in contact gekomen met voorzitter Tijs Roeland. Het heeft wat lang geduurd voordat het bekend werd, omdat ik even wilde nadenken nadat de club besloot om naar de zaterdag te gaan. Niet zozeer vanwege de speeldag, want ik werkte de afgelopen jaren ook op zaterdag, maar vooral omdat we weer onderaan moesten beginnen. Maar na twee gesprekken waren we eruit. En ik ben heel blij met de stap.Het is misschien een cliché, maar het voelt echt alsof ik nooit ben weggeweest. Het is fijn om terug te zijn.”

2 Zaterdag start bij Vrone de Zuurkool Cup. Zijn jullie nu echt een underdog?

„Ik schat dat DTS ongeveer van vergelijkbaar niveau is, maar BOL en LSVV horen natuurlijk sterker te zijn. Conditioneel en voetbaltechnisch zijn we nog niet op orde en dat kan ook niet. Ik zie het vooral als drie avonden feest, met serieus voetballen tussendoor. ”

3 Wat verwacht je van komend seizoen?

„Het is in ieder geval mooi dat de selectie grotendeels intact is gebleven. We hebben 38 man voor twee teams, dus dat is prima. En verder willen we heel veel jeugd gaan inpassen. Hoe ver we gaan komen, is heel moeilijk te zeggen. Er zijn meer teams die op het laatste moment de overstap naar zaterdag gemaakt hebben en graag omhoog willen. De sfeer is in ieder geval goed. Vrone is een heel relaxte club. Dat is prettig werken.”

Paspoort

Naam:

Willem Zeijlmans

Leeftijd:

57 jaar

Functie:

Voetbaltrainer Vrone

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen