Verdediger Timber verlengt contract bij Ajax tot zomer van 2025

© ANP

ANP
Amsterdam

Jurriën Timber heeft zijn toekomst voorlopig aan Ajax verbonden. De verdediger heeft zijn contract opengebroken en met een jaar verlengd tot de zomer van 2025.

De 21-jarige international stond de afgelopen maanden in de belangstelling van Manchester United. Ook met het oog op het WK van eind dit jaar in Qatar heeft hij besloten om bij Ajax te blijven. Bondscoach Louis van Gaal is zeer gecharmeerd van Timber en liet hem al regelmatig aan de aftrap verschijnen.

Timber liet de afgelopen maanden doorschemeren dat hij het nog uitstekend naar zijn zin heeft bij Ajax. „Ik hoef niet zo nodig weg”, zei hij. „Ajax is ook een topclub en we spelen opnieuw in de Champions League.”

„Het gevoel heeft de doorslag gegeven”, zei Timber bij Ajax TV. „Maar ook het plan dat we hebben gemaakt, daar blijven we achter staan. Het was een hectische zomer en het was niet altijd makkelijk. Zoiets beslissen in je ééntje is ook niet easy. Daarom heb ik ook de mensen om mij heen nodig gehad, mensen binnen de club maar vooral mijn familie.”

Timber sloot in 2014 aan bij de jeugdopleiding van Ajax. Op 7 maart 2020 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht tijdens een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De verdediger speelde tot nu toe 76 officiële wedstrijden in het eerste elftal en was goed voor vier doelpunten.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen