’Dit mag niet meer mis gaan’, beseft iedereen bij AZ na een ’fantastisch resultaat’ tegen Portugezen

© ANP

Van onze verslaggevers
Alkmaar

Trainer Pascal Jansen heeft genoten van AZ tijdens het thuisduel met het Portugese Gil Vicente in de play-offs van de voorronde van de Conference League. ,,Dit mag niet meer mis gaan.’’

AZ zegevierde met maar liefst 4-0 in Alkmaar. „De wonderen zijn de wereld niet uit”, zei Jansen. „Maar volgende week moeten we de klus definitief gaan klaren in Portugal. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

„Vier keer scoren in een Europese wedstrijd is hartstikke goed”, zei Jansen. „En als ik kritisch ben, dan hadden we er nog wel een paar meer kunnen maken. Vooral in de tweede helft. Maar hier staat een tevreden trainer. We hebben het goed gedaan.”

AZ kwam eigenlijk geen moment in de problemen tegen Gil Vicente. Voetballend hadden de Portugezen weinig in te brengen.

Opstootje

AZ liet zich ook door kleine intimidaties niet van de wijs brengen, op één momentje na. Vlak voor rust sloeg de vlam in de pan. AZ was boos dat Gil Vicente doorspeelde terwijl Myron van Brederode geblesseerd op het gras lag nadat hij een hand in het gezicht kreeg.

(Tekst gaat door onder de foto)

Sam Beukema werkt een bal weg.© ANP

Ook centrumverdediger Sam Beukema sprong in de bres voor z’n teamgenoten. „Eigenlijk moet je zo’n momentje voorkomen, maar ik ben een jongen die voor z’n teamgenoten opkomt. Dat komt ook uit broederliefde die ik voel voor Milos (Kerkez, red.) en Myron (van Brederode).”

Kerkez kwam er bij het opstootje, dat werd veroorzaakt door zijn harde tackle, vanaf met een gele kaart. „En daarna hebben we het weer heel goed opgepakt”, aldus Beukema. „Met een fantastisch eindresultaat.”

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen