Mike Snoei wil met Telstar ook tegen Willem II liefst het eigen spel spelen

Özgür Aktas ontbreekt nog bij Telstar.© Archieffoto United Photos

Henny Beijer
Velsen-Zuid

Telstar reist vrijdag met een vrijwel fitte selectie af naar Tilburg voor de confrontatie met Willem II. Alleen verdediger Özgür Aktas ontbreekt nog, maar hij is wel op de weg terug. Trainer Mike Snoei verwacht hem snel weer volledig hersteld bij de groep.

Voor nieuwkomer David Min, gehuurd van RKC, komt de wedstrijd nog te vroeg. De 23-jarige aanvaller mist wedstrijdritme.

In tegenstander Willem II treft Telstar al vroeg in de huidige competitie de tweede titelpretendent. „Zij hebben net als PEC Zwolle geroepen dat ze kampioen gaan worden. Daar moeten we niet van schrikken, maar juist de uitdaging in zien”, aldus de hoofdtrainer na afloop van de afsluitende training.

Tijdens die sessie besteedde de Rotterdammer opnieuw heel veel tijd aan oefening van standaardsituaties.

„Laat duidelijk zijn, we hebben terecht van PEC verloren. Maar drie van de goals vallen uit standaardsituaties. En dat mag natuurlijk niet. We hebben achterin voldoende lengte, maar leggen het toch af in de duels. Daarin moeten we sterker, maar vooral ook slimmer worden.”

Snoei heeft de indruk, dat eerder te weinig aandacht is besteed aan hoe standaardsituaties te verdedigen en hoe vervolgens effectief om te schakelen naar de aanval. Over hoe hij zijn team laat spelen tegen Willem II hulde hij zich in stilzwijgen. „We moeten er gewoon staan. Niet per se verdedigend. We kunnen kiezen voor 3-4-3, dat beheersen we ook.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen