Bommetjeeee! Het mag zaterdag in zwembad de Crommenije tijdens het open kampioenschap

In 2019 werd de wedstrijd voor het eerst in de Crommenije gehouden.© archieffoto Erik Rietman

Frans van den Berg
Krommenie

Veel kinderen vinden het een van de leukste dingen om te doen in een zwembad: een bommetje. Zwemmers ergeren zich nog wel eens aan die onverwachte spetters en golven. Maar zaterdag mag het volop in de Crommenije.

,,Wie maakt het beste bommetje en zorgt voor de hoogste spetters? Laat zien wat jij kan bij het open kampioenschap Bommetje’’, roept het openluchtzwembad De Crommenije op. Zaterdag wordt die wedstrijd vanaf 12 uur gehouden. Deelname is mogelijk in drie categorieën: tot 12 jaar, van 13 tot en met 15 jaar en ouder. Vooraf aanmelden is niet nodig, aanmelden kan nog ter plaatse, maar tickets zijn wel al online te koop.

In 2019 werd de wedstrijd voor het eerst gehouden, maar corona gooiden de jaren daarna roet in het eten. Ook nu draait het weer om de hoogste spetters, ofwel probeer om het water zo ver mogelijk omhoog te krijgen met je eigen lichaam. Springen kan vanaf een duikplank met een hoogte van drie meter. Spetters die tot wel zeven meter hoog kwamen, waren in 2019 goed voor de eerste prijs.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.