Prijzenpot van 10.750 euro bij harddraverij Purmerend

De kortebaan van 2019 in Purmerend.© foto pr

Van onze verslaggever
Purmerend

Op 8 september wordt eindelijk weer eens een kortebaan gehouden in Purmerend. Op de Nieuwstraat valt die dag 10.750 euro te verdelen onder de pikeurs en eigenaren. De start is om 13:30 uur.

Mede vanwege de hoge (ere)prijzen en goede overige vergoedingen willen de trainers, pikeurs en eigenaren graag meedoen aan de kortebaan in Purmerend, stelt de organisatie. De SNDR heeft daarom in samenspraak met de Kortebaanbond besloten om, net als voorgaande jaren, de deelnemers met de hoogste seizoenswinst voorrang te geven bij de inschrijving. Hierdoor komen alleen de allerbeste paarden aan de start.

Daardoor is Southwind Raptor verzekerd van een startbewijs. De ruin won twee keer in tien starts en liep maar liefst zeven keer in de prijzen. Vanwege zijn winsten start hij met een handicap van vijf meter. Met zijn vaak geslaagde inhaalraces is de ruin van eigenaar en trainer Bert de Boer een heuse smaakmaker. Calistokingsdeep, de winnaar van 2019 op de Nieuwstraat, wist dit jaar nog geen hoge ogen te scoren. Het is daarom maar de vraag of hij opnieuw een rol van betekenis kan spelen.

Nieuw dit jaar is de Grand 16-formule. Dit betekent dat er bij een maximum van zestien deelnemers na de eerste omloop een tussenronde wordt gehouden. Hierin komen alle verliezers van de eerste omloop in actie. Zij kunnen zich via deze tussenronde alsnog kwalificeren voor de tweede omloop. Daarna gaat de koers verder met twaalf paarden, zoals voorgaande jaren gebruikelijk met een maximum van 24 deelnemers. De nieuwe methode geeft de koers soms een verrassende wending. Zo wonnen Flavius Boko (Middenbeemster) en Southwind Raptor (Santpoort) dit jaar nadat zij in de eerste omloop hun ritten verloren.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.