’Pakketbezorger’ voor de deur aangehouden met een aangebroken potje sambal. Hij dacht een hoogbejaarde vrouw op te lichten

Van onze verslaggever
Heerhugowaard

De poltie heeft een oplichter aangehouden, zo maakte ze donderdag bekend. Hij wilde een hoogbejaarde vrouw geld aftroggelen door haar pinpas te scannen.

De politie werd zaterdagmiddag 13 augustus gebeld door een kennis van de vrouw: er zou iemand langskomen met een postpakket bij de vrouw op de Nelson Mandelastraat in Heerhugowaard.

De vrouw vroeg nog naar de afzender van het pakket, en de naam van een haar bekende persoon werd genoemd. Ook zou de vrouw één euro aan de deur moeten pinnen bij de bezorger.

De oude vrouw vertrouwde het niet en stelde de kennis op de hoogte. De bekende controleerde de genoemde verzender van het pakket, maar die gaf aan dat hij helemaal geen pakket had verstuurd.

Hesje

De melding was reden voor de politie om de omgeving van de woning in de gaten te houden. Begin van de avond kwam er inderdaad een man met een pakket aan de deur. Hij droeg een hesje van een bezorgdienst.

De man werd door de politie gecontroleerd en meteen aangehouden. Hij had diverse apparatuur bij zich om bankpassen te kunnen lezen. In het pakket zat een aangebroken pot sambal. Ook had hij meerdere bankpassen bij zich die niet op zijn naam stonden. Onder meer van een bewoonster uit Heemskerk die op 8 augustus was opgelicht.

Motor

De verdachte, een 18-jarige inwoner van Amsterdam, kwam met de motor. Hij bleek daarvoor geen rijbewijs te bezitten en is daarvoor bekeurd. Omdat dit al vaker was gebeurd is de motor in beslag genomen.

De politie zet het onderzoek voort. De verdachte is woensdag augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.