Explosief ontploft bij woning aan de Sluis in Heerhugowaard, bewoners al eerder slachtoffer van vernielingen [update]

© DNP.NU

1 / 4
Internetredactie
Heerhugowaard

Een woning aan de Sluis in Heerhugowaard is donderdag vroeg in de ochtend beschadigd geraakt door een ontploffing. De ontploffing is volgens de politie vermoedelijk veroorzaakt door een explosief. Niemand is gewond geraakt.

De voordeur en het voorraam van de woning zijn vernield. De melding van de ontploffing kwam rond 04.35 uur bij de politie binnen.

De bewoners van het huis werden eerder al geconfronteerd met vernielingen. Hun auto werd eerder vernield en later werd deze in brand gestoken. Waarom zij slachtoffer zijn van de incidenten wordt onderzocht.

Er werd na de explosie een onderzoek ingesteld en de specialisten van het Team Explosieven Verkenning (TEV) en de Forensische Opsporing (FO) kwamen ter plaatse voor onderzoek.

De recherche onderzoekt het incident en is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Mensen die rond 04.35 uur, vóór, tijdens of ná de ontploffing de mogelijke verdacht(en) gezien hebben in de omgeving van de Sluis of camerabeelden hebben waar de mogelijke verdacht(en) op te zien zijn, kunnen contact opnemen met de politie.

© Foto aangeleverd

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.