Kok van Bodega in Haarlem in de race voor titel ’beste jonge chef-kok van de wereld’

Eddie Meijboom© PR foto

Judy Nihof
Haarlem

Rick May en Anja Lakeman van het Haarlemse restaurant Bodega zijn trots op hun chef-kok Eddie Meijboom (26). Met zijn versie van het klassieke Spaanse tapas-gerecht Gamba Ajillo is Meijboom in de race voor de titel ’beste jonge chef-kok van de wereld’.

Met dit gerecht sleepte restaurant Bodega tijdens Haarlem Culinair onlangs nog de Smulpaap in de wacht.

Gamba ajillo© PR-foto

Om mee te kunnen doen aan de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition konden jonge koks recepturen insturen van een door hun bedacht gerecht. Ook moesten ze hun visie op het gerecht uiteenzetten. Uit meer dan duizend inzendingen selecteerde de jury circa 150 jonge koks.

Eind oktober begint de echte competitie. Dan gaat Meijboom in Kopenhagen zijn gerecht bereiden voor de jury. Overleeft hij die Noord-Europese finale, dan gaat hij door naar de wereldwijde finale in Milaan in 2023.

Volgens de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition dé competitie voor jonge chefs onder de 30 jaar. De jury van deze verkiezing bestaat uit gerenommeerde chefs.

Eddie Meijboom werkte eerder onder meer bij ML in Haarlem en bij Cheval Blanc in Heemstede.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen