Doden door Russische aanvallen op Charkov

ANP Producties | Bron: ANP
Charkov

Bij Russische aanvallen op de Oost-Oekraïense stad Charkov zijn volgens de regionale gouverneur veel burgerdoden en gewonden gevallen. Woensdagavond kwamen al zeven mensen om bij een aanval, donderdag vroeg in de ochtend kwamen daar nog twee mensen bij door nieuwe raketbeschietingen.

De gouverneur meldt dat bij beide aanvallen raketten op woonblokken zijn beland. Meerdere gebouwen zouden zijn vernietigd en er is brand uitgebroken. Meer dan dertig mensen raakten gewond, onder wie drie kinderen. Volgens de gouverneur is er tegelijkertijd een aanval geweest bij de stad Krasnograd, zo'n 100 kilometer ten zuidwesten van Charkov. Ook daarbij zouden twee doden zijn gevallen.

Het Russische staatspersbureau Ria Novosti meldt dat het Russische leger met een precisieaanval in Charkov negentig buitenlandse huurlingen heeft gedood. Het zou om een tijdelijke uitvalsbasis gaan voor de troepen. Volgens Rusland zijn ook tachtig Oekraïners om het leven gekomen bij de aanval. Deze beweringen zijn niet onafhankelijk geverifieerd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.