Ook Duimenrace, wedstrijd liften rond IJsselmeer, is na twee jaar stilte terug: Op Goed Geluk

Deelnemers aan de Duimenrace verschijnen vaak volledig uitgedost aan de start.© Foto aangeleverd

Eric Molenaar
Hoorn

De Duimenrace, de wedstrijd liften rond het IJsselmeer, beleeft zaterdag 27 augustus zijn dertiende editie. Aanmelden kan nog.

Zo’n vijftien koppels zullen ’s morgens om tien uur van start gaan bij café Swaf in de Kerkstraat. Terwijl ze liftend zo snel mogelijk hun weg proberen te vinden, moeten ze onderweg bewijsmateriaal verzamelen en opdrachten uitvoeren.

De wedstrijd kan gedurende de hele dag in Swaf worden gevolgd. Onder meer zullen foto’s en filmpjes worden getoond die de deelnemers doorsturen. De koppels zijn via een trackingsysteem live te volgen, en kunnen dat met de Glympse app ook van elkaar zien. Ook de achtergeblevenen in Hoorn kunnen zo precies zien waar zij zich bevinden en hoe hard ze gaan, een beproefd recept voor spanning en lol. In het café is ’s avonds om 20 uur de prijsuitreiking. Bal na.

(Tekst gaat door onder de foto)

Liftend in 2017.© Foto aangeleverd

Twee jaar lang kon de wedstrijd vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Nu is het weer zo ver. Met als thema: ’Op goed geluk’. Aanmelden kan via www.duimenrace.nl, waar ook een overzicht te vinden is van vorige edities.

Wie vooraf inschrijft betaalt 20 euro, vijf euro minder dan wie op de dag van vertrek betaalt.

Lees ook: Duimen dat het allemaal goed komt tijdens jaarlijkse Duimenrace van café Swaf in Hoorn

Lees ook: Liften is bijzaak tijdens de Hoornse Duimenrace

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen