Ruurds roze kaketoe zit al dagen in een boom in Het Twiske

© Foto aangeleverd

Bas Beekman
Purmerend

De roze kaketoe van Ruurd Bakker uit Purmerend zit al drie dagen in een boom in Het Twiske en wil niet meer naar beneden komen.

De roze kaketoe (ook wel rosé kaketoe genoemd) was al zo’n drie jaar niet buiten geweest. Afgelopen zondag mocht het beest voor het eerst weer genieten van de buitenlucht in recreatiepark Het Twiske. Aanvankelijk zaten ze rustig op een bankje, maar opeens vloog de vogel de boom in. Sindsdien wil Ricky niet meer naar beneden komen.

„Eerst kon ik hem niet vinden, maar ik hoorde hem wel. Iemand is in de boom geklommen om hem eruit te halen, maar daar schrok Ricky zo van dat hij naar een andere boom is gevlogen. Nu loopt hij al dagen heen en weer over een tak’’, vertelt Ruurd.

Ruurd had de kaketoe nog gekortwiekt, juist om te voorkomen dat die weg zou vliegen. „Schijnbaar niet goed genoeg, want hij vloog vrij makkelijk van het bankje die boom in.” Hij probeert tevergeefs het beest te lokken door hem te roepen, maar is ervan overtuigd dat de kaketoe snel bij hem terugkomt. „Uiteindelijk moet zo’n vogel toch wat eten. Vanuit zo’n boom is dat lastiger dan bij mij thuis.”

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.