AZ heeft één duidelijk voordeel ten opzichte van de Portugese tegenstander Gil Vicente

Linksback Milos Kerkez afgelopen weekend na zijn goal tegen Sparta.© ANP

Jeroen Haarsma
Alkmaar

AZ heeft in elk geval één voordeel ten opzichte van Gil Vicente: het gaat beide duels uitgeruster in.

De Portugese tegenstander in de beslissende voorronde van de Conference League speelde maandagavond nog een wedstrijd, die het met 1-0 verloor van Arouca. Ook werkt Gil Vicente komende maandag, dus drie dagen voor de return in Barcelos, nog een competitieduel af.

Wat dat betreft heeft AZ het beter voor elkaar. Met behulp van de KNVB kan het zich volledig focussen op de dubbele ontmoeting met de Portugese nummer vijf van het afgelopen seizoen. De wedstrijd van zondag tegen NEC is verplaatst.

(Tekst gaat door onder de foto)

Trainer Pascal Jansen.© Foto ANP

Daar is trainer Pascal Jansen dankbaar voor. Verder is het voor de oefenmeester afwachten hoe de verhoudingen donderdagavond in Alkmaar liggen tussen zijn ploeg en Gil Vicente. ,,Daar ben ik zelf ook erg nieuwsgierig naar’’, zei Jansen woensdagmiddag op de persconferentie. Hij vond Gil Vicente een ’typisch Portugese ploeg’. ,,Ze zijn vaardig aan de bal, technisch goed.’’

Reijnders

Middenvelder Tijjani Reijnders merkte op dat het spel van AZ tegen Dundee United (7-0) de norm moet zijn. Hij verwees de transfergeruchten die over hem rondzingen en passent ook naar het rijk der fabelen.

Lees ook: Waarom Louis van Gaal het clublied van Sparta meezong? Misschien had het met een helikopter te maken | column Brian Wijker

Reijnders’ concurrent Riechedly Bazoer is nog steeds niet fit genoeg om te spelen. Dat geldt ook voor verdediger Zinho Vanheusden, maar met hem gaat het rap de goede kant op. ,,Hij heeft voor het eerst met de groep meegetraind’’, zei Jansen.

Ook de terugkeer van de eveneens geblesseerde Jens Odgaard is aanstaande. Hij sluit binnenkort aan bij de groepstrainingen.

Luister ook de AZ Podcast van deze week:

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen