Wildplassen of door rood rijden? Huftergedrag het vaakst beboet in Beverwijk

In 2021 zijn in totaal 897 hufterboetes uitgedeeld in Beverwijk.© Archieffoto Ronald Goedheer

Van onze verslaggever
IJmond

Wel eens door rood gereden, een hondendrol laten liggen of wildgeplast? Oeps, dat betekent schuldig aan huftergedrag. In de IJmond maak je volgens onderzoek van RTL Nieuws in Beverwijk het meeste kans om daar een boete voor te krijgen.

De nieuwszender selecteerde 175 verschillende overtredingen en analyseerde de boetecijfers van 2021 van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Voorbeelden van gedrag dat zorgt voor ergernissen zijn rechts inhalen, tot diep in de nacht luide muziek draaien en afval op straat dumpen.

De braafste

In de IJmond maak je in Beverwijk het meeste kans op een hufterboete. In 2021 zijn daar 21,3 boetes per duizend inwoners uitgedeeld, met een totaal van 897 boetes.

In Castricum lag het aantal op 8,0 boetes per duizend inwoners, met een totaal van 291 en in Uitgeest op 6,6 boetes per duizend inwoners, met een totaal van 90.

De braafste IJmonders lijken in Heemskerk uit te hangen. Daar werden slechts 4,1 boetes per duizend inwoners uitgedeeld. Het totaal lag in die gemeente op 160 boetes.

Verkeer

Asociale weggebruikers konden het vaakst rekenen op een boete. De boete voor foutparkeren werd landelijk bijna 93.000 keer uitgedeeld. De grootste stijging vond plaats bij boetes voor geluidsoverlast.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen