Extra informatie over het stadhuisbudget? Doen we niet, zeggen burgemeester en wethouders van Den Helder

Gebouw 72 op Willemsoord, een van de twee panden die tot stadhuis worden verbouwd.© archieffoto RedMouse

Delano Weltevreden
Den Helder

De gemeenteraad krijgt geen extra informatie over de besteding van het budget voor het stadhuis op Willemsoord in Den Helder. Dat zegt het college in reactie op vragen van Behoorlijk Bestuur.

Die fractie vindt dat de raad regelmatig te horen moet krijgen wat uit het budget van 27 miljoen euro is betaald, welke betalingen nog open staan en of er extra geld nodig is.

Burgemeester en wethouders willen daar niet aan beginnen. Zij zeggen dat de raad al wordt geïnformeerd over eventuele afwijkingen en overschrijdingen van door de raad gestelde financiële kaders.

Zeestad

Zeestad voert het project uit. Het ontwikkelbedrijf informeert het college wanneer de opdracht niet meer binnen de beschikbaar gestelde bouwkundige en financiële kaders kan worden uitgevoerd. Als dat gebeurt, krijgt de raad die informatie van het college.

Het dagelijks bestuur van Den Helder vindt het daarom niet zinvol om specifiek voor de realisatie van het stadhuis op Willemsoord regelmatig een financieel overzicht naar de raad te sturen. .

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.