Nieuw wijkje met 23 woningen in Slootdorp. Op oude plek basisschool De Meertuin

De leegstaande school aan de Langeweg in Slootdorp wordt gesloopt, woningen komen ervoor terug.© Foto Marc Moussault

Winnie van Galen
Slootdorp

Basisschool De Meertuin was de laatste gebruiker van het schoolpand aan de Langeweg in Slootdorp. Het leegstaande gebouw gaat tegen de vlakte, 23 woningen en een praktijk voor fysiotherapie komen ervoor in de plaats.

Het wijkje zal bestaan uit diverse woningtypes zoals rijtjeshuizen, tweekappers en vrijstaande woningen met daarbij een accent op huizen voor starters en senioren.

Schoolstraat

© Foto Marc Moussault

Gezien de krappe woningmarkt lag de komst van een nieuw wijkje voor de hand, aldus de gemeente. De plannen hiervoor zijn inmiddels klaar en dat is inclusief de vestiging van fysiotherapiepraktijk Fokko Plas die nu nog in een ander gemeentelijk gebouw aan de Schoolstraat zit. Daar heeft ook de brandweer een plek en er staat een gymzaal. Voor dit pand is de gemeente op zoek naar een andere invulling.

Het gebouw aan de Langeweg dateert uit de jaren vijftig en fungeerde destijds als thuishaven voor de lagere landbouwschool. Naderhand, sinds 1985, zat basisschool De Regenboog erin. In 2014 ging deze school verder met basisschool De Zaaier en werd het De Meertuin die in 2021 naar een brede school aan de Koningin Beatrixlaan verhuisde.

Lokale partij

© Foto Marc Moussault

Voor de ontwikkeling van het nieuwe wijkje heeft zich volgens de gemeente een lokale partij gemeld. De gemeente wil de grond aan die partij verkopen vanwege afspraken die zijn gemaakt over de verhuizing van genoemde fysiotherapiepraktijk naar de Langeweg.

Een en ander neemt niet weg dat ook andere partijen zich als kandidaat voor de ontwikkeling van het wijkje kunnen melden. Gegadigden hebben hiervoor tot 1 september de tijd.

De leegstaande school aan de Langeweg in Slootdorp wordt gesloopt, woningen komen ervoor terug.© Foto Marc Moussault

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.