Lift bij station Zaandijk ook stuk. Vandalisme volgens Prorail

De kapotte lift in Zaandijk.© foto Albert Groothuizen

Frans van den Berg
Zaandijk

Niet alleen de lift bij station Wormerveer is kapot, ook die bij Zaandijk.

,,De lift bij het station in Zaandijk, aan de zijde van KFC, is al weken stuk. Het lijkt dus wel een structureel probleem’’, meldt bewoner Albert Groothuizen. Een foto van de melding van de kapotte lift stuurt hij mee. Toeristen die richting de Zaanse Schans gaan hebben vooralsnog geen problemen, want de liften bij de Provincialeweg werken wel.

Maar het is opvallend hoe vaak liften bij stations kapot zijn. Ook in Zaandam speelt dat regelmatig op. Daar willen de roltrappen ook nog wel eens uitvallen. Weer- en wind spelen daarbij mee, net als vandalisme. En opvallend is dat het vaak lang duurt voor onderdelen kunnen worden vervangen. De lift bij Zaandijk is ook aan vandalen ten prooi gevallen. ,,Die lift is kapot door vandalisme en herstel duurt lang in verband met een specialistisch onderdeel dat we nodig hebben voor vervanging’’, laat de woordvoerder van Prorail weten.

Lees ook: ’Een mensonterend tafereel’; Op je billen de trap af omdat de lift weer kapot is, ergernis over situatie bij station Wormerveer

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.