De Duitse Reinhard Kaß (74) fietste door de duinen van Egmond en Bergen toen hij een hartstilstand kreeg. Hij zoekt de wielrenners die zijn leven hebben gered

Reinhard Kaß fietste door de duinen toen hij een hartstilstand kreeg.© Archieffoto Olaf Kraak

Suzanne Rijnja
Bergen aan Zee

Het zal je maar gebeuren: ben je op vakantie, krijg je een hartstilstand. Gelukkig had de Duitse Reinhard Kaß (74) een engeltje op zijn schouder. Twee wielrenners redden zijn leven, en nu is hij naar hen op zoek.

Het belangrijkste eerst: het gaat weer goed met Reinhard Kaß. Maar hij mag van geluk spreken dat hij zijn fietstocht van Bergen aan Zee naar Egmond aan Zee heeft overleefd.

Samen met zijn vrouw maakte hij tijdens zijn vakantie in Bergen aan Zee een fietstocht door de duinen op 24 juli. Zij fietste een stukje voor hem toen hij plots van zijn fiets viel. Een hartstilstand.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het gaat weer goed met Reinhard Kaß na de hartstilstand afgelopen maand.© Foto aangeleverd

Achter hem fietsten twee wielrenners, toevallig allebei arts, die hem te hulp schoten en begonnen hem te reanimeren. Ze hebben voor hem gezorgd tot de ambulance bij hem was en hij naar het ziekenhuis in Alkmaar werd gebracht.

Geen contactgegevens

Op het moment zelf was er geen tijd om contactgegevens uit te wisselen, maar Reinhard Kaß wil zijn redders graag bedanken voor het redden van zijn leven. Daarom is hij naar hen op zoek. Voor zover hij weet, gaat het om twee artsen. De hartstilstand gebeurde op 24 juli rond 13.30 uur.

Wie zich herkent in de redders of meer weet, kan contact opnemen met de redactie via redactie.ac@nhd.nl

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.