Diego Gustavo tekent voor drie jaar bij FC Volendam. 18-jarige Braziliaan vooral versterking ’voor de toekomst’

Diego Gustavo in actie voor Volendam tegen AEK Athene.© Foto Martin de Haan

Richard Walraven
Volendam

FC Volendam heeft Diego Gustavo voor drie jaar (met een optie voor nog een seizoen) vastgelegd. De 18-jarige Braziliaan heeft tijdens zijn stage de afgelopen weken indruk gemaakt op de technische staf van de eredivisieclub.

Diego Gustavo Rodrigues de Lima - zoals hij voluit heet - komt over van Esporte Clube Laranja Mecanica, dat in de Braziliaanse tweede divisie uitkomt. Gustavo heeft een Italiaanse opa en daardoor ook de Italiaanse nationaliteit wat het eenvoudiger maakte voor Volendam hem te contracteren.

Lees ook: De gewenste versterking blijft uit voor Volendam. Al is er nog testspeler Diego Gustavo. ’Dat is een goed ventje’, zegt Wim Jonk

,,Hij is een creatieve middenvelder met een bovengemiddelde techniek, een goed spelinzicht en een flinke dosis gif’’, aldus technische directeur Jasper van Leeuwen op de website van FC Volendam.

Trainer Wim Jonk liet eerder in deze krant al weten Diego Gustavo ’een goed ventje’ te vinden. Volgens Jonk is de middenvelder met het oog op de toekomst gehaald en zal hij in eerste instantie vooral bij Jong FC Volendam zijn speelminuten maken.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen