Doodse stilte op de Middelweg. Verkeersader afgesloten wegens wegwerkzaamheden. Omleidingen door dorpskern Hoogwoud

Coen van de Luytgaarden
Hoogwoud

Doodse stilte op de Middelweg in Hoogwoud. Geen autoverkeer, geen Connexxionbussen. Logisch want de anders zo drukke verkeersader is voor doorgaand verkeer afgesloten.

Bij de oversteek ter hoogte van de A.C. de Graafweg staan meerdere roodwit geblikte hekwerken. Aan weerszijde ervan verschillende gebods en verbodsborden. Ten teken dat voetgangers noch fietsers hier de weg over mogen. Strikt verboden voor alle weggebruikers, luidt de boodschap.

De kruising Breestraat/Middelweg is tot en met vrijdag 26 augustus afgesloten voor overstekend verkeer met de A.C. de Graafweg. Wegwerkers zijn hier namelijk bezig met een ingewikkelde operatie onder de noemer gestuurde boring.

Via een voorgegraven koker wordt een hoofdtransportwaterleiding onder het wegdek doorgetrokken. Tegelijkertijd gaan ook andere leidingen en nutsvoorzieningen mee de grond in. Daarvoor moet de weg aan beide kanten worden opengebroken.

De provincie heeft dit keer extra maatregelen getroffen om te voorkomen dat hardleerse verkeersdeelnemers toch proberen de AC over te steken, vertelt woordvoerster Suzette van den Heuvel namens de provincie. ,,Aan beide zijden van het kruispunt staan schrikhekken om te voorkomen dat mensen oversteken. Aan de kant van de Breestraat staan ook nog bouwhekken die aan elkaar zijn vastgezet met klemmen zodat mensen ze niet los kunnen schuiven en het werkvak betreden. Dit is gedaan ter voorkoming van valgevaar in de 2,5 m diepe sleuf die daar ligt.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

Al met al brengt het ongemak met zich mee en dat is goed te merken bij het binnenrijden van de dorpskern. Wie vanuit de Westerboekelweg nadert, wordt aangeraden de omleiding te volgen via meelmolen De Lastdrager.

(Tekst gaat door onder de foto)

Vanaf de Middelweg zelf zijn er omleidingen ingesteld die verkeer via de kortste weg het dorp weer uitloodsen.

Lees ook: De A.C. de Graaf oversteken? Even omrijden!

Voor zover bekend levert de twee weken durende afsluiting weinig problemen op. Voor bezoekers van horeca (De Hooghe Heeren, Brasserie 1718) het tankstation (AVIA) en de supermarkten (Spar en Aldi) is het even puzzelen. Net als vaste bezoekers van tuincentrum De Boet. Maar al met al valt ermee te leven, vertellen enkele automobilisten in het voorbijgaan.

Lees ook: Drukste kruispunt A.C. de Graafweg in Opmeer twee weken dicht voor aanleg kabels en leidingen. Weg aan beide kanten opengebroken

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen