West-Friese gemeenten laks met reageren op vragen via mail. Stede Broec is de traagste

Michiel Snik
Bovenkarspel

De West-Friese gemeenten scoren slecht als het gaat om hun bereikbaarheid via de mail. Een ontvangstberichtje terugmailen, wat ze verplicht zijn, doet bijna geen enkele gemeente in deze regio, zo meldt ’klantcontactbeheerder’ Pricon.

Pricon heeft onderzocht hoe Nederlandse gemeenten omgaan met vragen die via een mailtje worden gesteld. Ook is gekeken of er een mailadres op de website van de gemeenten staat en of er contactformulieren zijn. Als uitgangspunt voor het onderzoek is de ’e-mailgedragslijn voor overheden’ gehanteerd.

In de provincie Noord-Holland hebben dertien van de vierenveertig gemeenten geen e-mailadres op de website staan. Met een percentage van 30% ligt dat boven het landelijk gemiddelde van 25%. Daarnaast verstuurt 41% van de Noord-Hollandse gemeenten geen ontvangstbevestiging na het binnenkrijgen van een simpele vraag via de mail. In West-Friesland verzaken Drechterland, Opmeer, Stede Broec, Koggenland, Medemblik en Enkhuizen, aldus Pricon. Daarnaast reageren gemeenten in de provincie ook traag op simpele vragen via de mail, waarbij Stede Broec het slechtst uit de bus komt; hiervan is er na drie weken wachten nog geen antwoord binnen. Het onderzoek is te vinden op www.pricon.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen