Jeugd mag in de scrum met internationaal bekende rugbyspeler Tim Visser

Tim Visser in actie.© Foto Andrew Fosker

Marischka de Jager
Den Helder

De internationaal bekende rugbyspeler Tim Visser komt zaterdag 3 september naar Den Helder.

Ter ere van de opening van het nieuwe clubhuis van de Rugbyclub Den Helder (RCDH) komt Visser ’s ochtends een clinic geven aan de jeugd. „Via via hebben we contact met hem gelegd en hij wilde graag naar Den Helder komen. Hij combineert het met familiebezoek in Hilversum”, zegt Ronald Kooij namens de rugbyclub. Tim Visser woont in Schotland en heeft voor het Schotse team gespeeld. Hij is inmiddels gestopt met de professionele rugbysport.

De clinic is bedoeld voor het jeugdteam van RCDH, spelers tussen de veertien en zestien jaar. „Sinds dit seizoen hebben we weer een compleet juniorenteam”, vertelt Kooij. „Meestal moesten we samen spelen met Schagen, Alkmaar of Purmerend. Zeker voor Den Helder zijn we heel blij dat we nu een compleet team hebben. Vijftien spelers en vijf als reserve.” Wie wil komen kijken naar de clinic is welkom.

Los van de clinic is er de derde september feest in het nieuwe clubhuis op de sportvelden bij de linie. Dat had al in het voorjaar van 2020 officieel geopend moeten worden maar corona gooide roet in het eten. „Het wordt een feestje voor alle vrijwilligers en bedrijven die hebben meegeholpen.”

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen