Zwemster Toussaint bij EK naar finale 100 meter rug

© Archieffoto AP

ANP
ROME

Kira Toussaint uit Assendelft heeft zich bij de Europese kampioenschappen zwemmen in Rome gekwalificeerd voor de finale op de 100 meter rugslag. Toussaint klokte 1.00,10 en gaat daarmee als nummer 6 door naar de finale, die dinsdag op het programma staat.

In de series was Toussaint maandag nog de snelste op de 100 meter rugslag.

Ook landgenote Maaike de Waard haalde de finale. De Waard noteerde in de halve eindstrijd met 59,89 seconden de derde tijd.

De Waard won eerder dit EK brons op de 50 meter rugslag, Toussaint moest zich met de vierde plaats tevreden stellen. Twee jaar geleden behaalde ze nog de Europese titel.

Op de 50 meter vrije slag slaagden Tessa Giele en Valerie van Roon er ook in zich te plaatsen voor de finale. Van Roon deed 24,75 seconden over haar race en eindigde daarmee als vierde in de halve finales. Giele noteerde met 24,99 de achtste tijd.

Marrit Steenbergen, die in Rome al vier gouden medailles behaalde, hoefde in de halve finales van de 200 meter wisselslag niet alles te geven om door te dringen tot de eindstrijd. In haar halve finale werd de 22-jarige Friezin tweede in 2.12,31. Steenbergen komt later op maandag met de gemengde estafetteploeg in actie in de finale van de 4x100 meter vrije slag.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen